Laitteisto

Savustin

WP_20121224_001WP_20130519_010

Savustuslaitteena toimii kuvien mukainen bbq-savustin. Savustustila ei ole tässä mallissa erillinen, vaan savukaasut kulkevat suoraan savustustilan läpi. Tämän tyyppinen savustinmalli on hieman harvinaisempi Suomessa, mutta yleisesti käytetty Yhdysvalloissa. Polttoaineena käytän hiilibrickettejä, joiden päälle laitan pieniä puupalikoita antamaan savua. Useimmiten puulajina on leppä sen helpon saatavuuden vuoksi.

Savustin on täysverinen autotalliomavalmiste. Savustimen jalat ovat tehty 96-saabin pakoputkistosta ja tulipesä on heliumilmapallojen täyttöön tarkoitettu kaasusäiliö, näin muutaman mielenkiintoisen yksityiskohdan mainitakseni. Savustustilan seinämävahvuus on 7 mm, tämä auttaa lämpötilan tasaisena pysymiseen epävakaissa sääolosuhteissa, kuten tuulessa tai lumisateessa (jos joku sattuu saamaan päähänsä savustaa näin vaativissa oloissa).

Ahjo (grilli)

WP_20130704_020 WP_20130704_011

 

Ahjo on 200 litran peltitynnyristä valmistettu hiili-/puugrilli. Lisäominaisuutena Ahjossa on varras ja sitä pyörittävä moottori. Moottori vartaaseen tilattiin Ebaysta, ja se kustansi postikuluineen noin 60 euroa. Ahjo on myös täysverinen omavalmiste. Kapasiteettia grilli tarjoaa riittävästi hieman isompienkin pihajuhlien järjestämiseen.

Mainokset

6 vastausta artikkeliin: Laitteisto

 1. Rikun sanoo:

  Moro, mitä matskua savustustila on? Oon etsinyt pitkään sopivaa materiaalia ”vähän” isommalle savustimelle, mutta tarpeeksi isoa rautaputkea ei tunnu löytyvän oikein mistään romiksilta ainakaan…

  • Shitlord sanoo:

   Itselläni oli sama ongelma. Etsin sopivaa putkea myös jonkin aikaa, mutta sitten löysin sopivan pätkän romuttamolta. Putki on jotakin terästä, uskoisin että tavallista rakenneterästä.

 2. Rikun sanoo:

  Paljon sulla on ton putken halkaisija? Tarttisin itelleni varmaan vähintään jotakin 60cm luokkaa olevaa putkea.

 3. jakke sanoo:


  en tiä toimiiko linkki. mutta siinä on kans yhden lainen savustin jonka itelleni tein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s