Loimukassler

 

 

Tällä kertaa valmistin kassleria, tuota rakastamaani yleiskäyttöistä ruhonosaa, loimuttamalla. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin loimuttamista ”oikean” lihan valmistamiseen, yleensähän loimutettavana raaka-aineena toimii kala.

WP_20150606_012WP_20150606_013

Liha leikattiin pituussuunnassa kolmeen viipaleeseen.

WP_20150606_014

WP_20150606_030

Ennen kuivamausteen ripottelemista lihojen pinta siveltiin ketsupilla. Yleensä olen käyttänyt tähän sinappia, mutta tällä kertaa teki mieli kokeilla jotakin uutta. Kuivamausteeksi tehtiin seos yllä olevassa kuvassa esiintyvästä pippurisekoituksesta, suolasta ja ruokokidesokerista.

WP_20150606_015 WP_20150606_021 WP_20150606_017

 

Lihoja loimutettiin 4 h lämpötilassa X. Puoi tuntia ennen pois ottamista liha glaseerattiin vaalealla siirapilla.

WP_20150606_022 WP_20150606_023 WP_20150606_029 WP_20150606_028

Analyysia lopputuloksesta; liha pääsi kuivahtamaan vähärasvaisista kohdista, kuivamaustakombo (ketsuppi, pippurisekoitus, suola, ruokokidesokeri, siirappi) oli todellinen yllättäjä positiivisessa mielessä, lihan pinnan rapeus oli hyvä. Pippuriseoksesta kehitelty kuivamauste ja glaseeraus siirapilla muodostivat erittäin herkullisen yhdistelmän, tämä kombinaatio tulee varmasti käyttöön myöhemminkin kesällä. Lihan kuivumista taasen voisi estää esimerkiksi jollakin seuraavista; käyttämällä jotakin rasvaisempaa ruhonosaa kuten kylkeä, lyhentämällä paistoaikaa, kostuttamalla lihaa paiston aikana jollakin nesteellä ja/tai leikkaamalla lihan paksummiksi siivuiksi.

Loppu.

This entry was posted in Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s