Kurkkurelish

WP_20150402_001

Ex-tempore kurkkurelish, ensimmäinen osuma laatuaan Googlessa: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/106749/Kurkkurelish/

  • kurkku 500 g
  • sipuli 100 g
  • valkosipulinkynsi 2 kpl
  • valkoviinietikka 1 dl
  • vesi 1 dl
  • suola 1,5 rkl
  • valkopippuri, kokonainen, 10 kpl
  • sinapinsiemen 1 rkl
  • inkivääriä palanen
  • hillosokeri 3 dl
  • tuore tilli 0,5 dl

1. Silppua sipuli, kuutioi kurkut, kiehauta etikka, vesi ja mausteet. Anna maustua 15 minuuttia. Lisää sipulisilppu ja kurkkukuutiot liemeen.
2. Sekoita joukkoon hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Lisää tilli. Jaa lasipurkkeihin, sulje kansilla ja säilytä kylmässä.

Hieman jo valmistusvaiheessa epäilin ainesosien määriä, nimittäin sokerin määrä tuntui suurelta ja etikan määrä vähäiseltä, mutta päätin edes kerran elämässäni seurata reseptiä orjallisesti. Kuitenkin nyt relishiä syötyäni voin todeta vaistoni olleen oikeassa, nimittäin sokeria olisi saanut olla 1 dl vähemmän ja etikkaa taasen 0,5-1 dl enemmän (veden määrää voi vastaavasti vähentää). Toki hyvää se näilläkin ainesmäärillä on.

 

This entry was posted in Lisukkeet. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s