Sian paahtokylkeä valurautapadassa

WP_20150107_001 WP_20150107_002

Raaka-aineena on 1,7 kg sian paahtokylkeä, eli sitä alempaa leikattua läskisempää (ja mehukkaampaa) kylkeä. Pintamausteeksi laitettiin kaapin pohjalla lojunutta pihvimaustetta.

WP_20150107_004 WP_20150107_003 WP_20150107_006

Pohjalle heitettiin 3 dl lihalientä, pikkumaisseja ja porkkanoita. Kyljet valeltiin cola BBQ-kastikkeella.

Pata laitettiin 225 asteiseen uuniin ensin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen lämpötila tiputettiin 125 asteeseen. Uunin lämpötila pidettiin 125 asteessa kaksi tuntia, jonka jälkeen se tiputettiin 100 asteeseen. En tiedä tämän operaation hyödyllisyyttä, mutta saipahan väännellä vähän nappeja.

WP_20150107_008 WP_20150107_009 WP_20150107_010

Valmista lihaa. Lihan sisälämpötila oli lopussa 87 astetta. Lukema on suuntaa antava, koska kylki sisältää paljon luuta ja rustoa, ja lämpömittarin anturi on saattanut olla liian lähellä kyseisiä asioita. Joka tapauksessa, liha oli hyvää ja mehukasta. Paistoaika 5-6 h.

WP_20150107_011

Padan pohjalla ollut liemi siivilöitiin ja keitettiin kasaan. Tästä saatiin kastike lihalle.

This entry was posted in Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s