Entrecote valurautapadassa

WP_20141222_003

Lähtöaineet:

  • naudan entrecote 1,5 kg
  • papaija 1 dl
  • oliiviöljy 6 rkl
  • balsamico 3 rkl
  • hieno merisuola 4 tl

WP_20141222_004 WP_20141222_005

Papaija silputtiin. Papaijasta, oliiviöljystä, balsamicosta ja suolasta tehtiin marinadi. Liha laitettiin marinoitumaan kahdeksi vuorokaudeksi pussiin jääkaappiin.

”Papaija mureuttaa lihaa, joten se sopii soseutettuna marinadeihin. Se edistää ruoansulatusta ja on siksikin suosittu alkuruoka trooppisissa maissa.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Papaija

WP_20141224_001 WP_20141224_002

 

Liha otettiin 2 tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Pintaan paistettiin väri valurautapadassa.

WP_20141224_003

Mustapippuria pintaan, kansi päälle ja uuniin 110 asteeseen.

WP_20141224_004

Paistoaika hieman vajaa tunti. Sisälämpötila 55 C. Liha on mukavasti pörhistynyt.

WP_20141224_005 WP_20141224_006

Leikattua lihaa. Liha oli vetäytymässä tunnin folion ja sanomalehden sisällä ennen leikkuuta. Tämä on tähän mennessä paras valmistamani nautainen liha. Perusteluna tälle ovat lihan mehukkuus ja mureus.

Entrecote on hyvä ja erittäin monikäyttöinen ruhonosa. Marmorirasvan takia se pysyy mehukkaana paistettaessa. Tämä ruhonosa sopii niin pihveihin, kokonaisena paistettavaksi, patoihin ja jopa jauhelihaksi. Itse pidän entrecotesta enemmän kuin sisäfileestä juuri marmorirasvan takia.

 

 

This entry was posted in Nauta. Bookmark the permalink.

Yksi vastaus artikkeliin: Entrecote valurautapadassa

  1. Paluuviite: Vuoden 2014 liha ja lisuke | Savustus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s