Savustettu kalkkuna

 

Jouluksi savustettiin kalkkuna, alla hieman selostusta proseduurista.

WP_20141223_001

 

Kalkkuna otettiin jääkaapista huoneenlämpöön viisi tuntia ennen paistoa. Kalkkuna oli valmiiksi suolattu.

WP_20141223_002 WP_20141223_003 WP_20141223_004

Lintu sai sisälleen täytteeksi omenaa, päärynää, aprikoosia, paprikaa, sipulia ja limen mehua. Koivet sidottiin narulla yhteen.

WP_20141223_005 WP_20141223_006 WP_20141223_007

Ilmasto oli ihmisystävällinen ja hieno. Savustuksen aikana pöntön lämpötila pyöri 110 ja 160 asteen välillä.

WP_20141223_009

Kolmen tunnin savustuksen jälkeen laitoin kalkkunan uuniin 125 asteeseen. Muutaman tunnin savustuksen jälkeen savun makua ei imeydy lihaan enää niin voimakkaasti kuin alussa, joten tällainen temppu ei tuhoa lopputulosta. Lihan sisälämpötila uuniin laitettaessa oli 51 astetta.

WP_20141223_010 WP_20141223_011 WP_20141223_012 WP_20141223_013

 

Kalkkuna juuri uunista otettuna. Sisälämpötila pääsi nousemaan 78 asteeseen, joka oli hieman enemmän kuin oli tarkoitus (74 astetta). Tämä pieni virhe pääsi tapahtumaan, kun lähdin kesken paiston käymään avannossa ja palattuani lämpötila olikin jo hieman yli. Kalkkuna oli uunissa kolme tuntia.

WP_20141223_014

Tunti foliossa vetäytymässä.

WP_20141223_017 WP_20141223_018 WP_20141223_021 WP_20141223_022

Liha pysyi mehukkaana huolimatta pienestä ylikypsyydestä.

Kokonaisuudessaan aikaa kului:
– 3 h savustus
– 3 h uunissa (125 astetta)
– 1 h vetäytyminen foliossa

WP_20141223_020

Lopuksi helppo ja hyvä kastike:

  • kokojyväsinappi 1/2 osaa
  • hunaja 1/2 osaa
This entry was posted in Kastikkeet, Lintu. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s