Ankankoipia kerrostalon tapaan (ja lanttuloita)

Hei vaan. Olen ollut suljettuna ihmissäilömöön (kerrostaloon) syksystä lähtien, joten en ole pystynyt toteuttamaan normaaleja savusteluproseduurejani.

Olette varmasti jo pelänneet pahinta, eli että olen alkanut kasvissyöjäksi. Onneksi pelko oli turha.

Valmistin itsenäisyyspäivänä sähkökuivaimella (uunilla) ankankoipia ja uunijuureksia. Oma mielipiteeni on, että jokaiseen kerrostaloasuntoon tulisi presidentin yleisellä mahtikäskyllä muurata leivinuuni.

WP_20141206_002

Lähtöaineina Natsi-Siwan koipiloita.

WP_20141206_004

Koivista heruteltiin ankanrasvaa ulos laittamalla kylmälle pannulle ja alkamalla lämmittämään (rasva käytetään myöhemmin juuresten paistamiseen).

WP_20141206_003 WP_20141206_005 WP_20141206_001

Haudutusliemeen:

  • 1,5 dl punaviinia (mitä halvempaa sen parempi)
  • 0,5 l miedohkoa kanalientä
  • porkkanoita, punasipulia
  • 1 laakerinlehti

Koipien pintaan hierottiin mausteeksi suolaa, pippuriseosta, tinjamia ja rosmariinia.

WP_20141206_006

Vuoka uuniin 170 asteeseen foliolla peiteltynä ja annetaan olla kunnes luut irtoavat helposti.

 

WP_20141206_008 WP_20141206_007

 

Uunijuureksiin lanttuloita, perunaa ja porkkanaa. Juurekset paistettiin ennen uuniin laittamista aiemmin kerätyssä ankanrasvassa (mausteeksi suolaa ja pippuria). Juureksia paistetaan kuumassa pannussa kunnes pinta hieman pehmenee. Tämän jälkeen juurekset kipataan uuninpennille ja annetaan hieman jäähtyä. Seuraavaksi uuniin 225 asteeseen.

WP_20141206_010 WP_20141206_013

 

This entry was posted in Lintu, Lisukkeet. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s