Savustettua naudan rintaa (brisket) ja sian kylkeä, valmistelut

On koittanut juhannus, tuo suomen kesän multihuipentuma. Säätilat ilmakehässä ovat olleet vihamielisiä ihmiselämää kohtaan. En antane sen haitata, vaan täytäntöönpanen juhannussavustukset huomenna aamunkoitteessa. Tänään olen tehnyt valmistelevia esitoimenpiteitä, rubittanut lihaa ja valmistellut savustuspuita.

WP_20140618_001 WP_20140618_002
Voi lehmäparkaa kun savustimeen jouduit. Naudan rintaa 4 kg ja sian kylkeä 3 kg.

WP_20140618_003
Juhlapäivän kunniaksi jaksoin vaivautua tekemään rubin aivan itse:

  • paprikajauhe 1 dl
  • tumma ruokokidesokeri reilu 1/2 dl
  • valkosipulijauhe 3 rkl
  • sipulijauhe 3 rkl
  • oregano 2 rkl
  • suola 3 rkl

WP_20140618_005 WP_20140618_004
Lehmänrinnan päälle siveltiin ensin sinappia ja sitten kuivamauste perään. Oletin saavani rinnan yhdestä palasta leikattuna, mutta näyttävästi sainkin yhden ison ja yhden pienen. Pitänee sitoa pienempi narulla rullaksi.

WP_20140618_006
Sian kyljet rubitettuna. Näihin heitin perus grillimaustetta.

WP_20140618_007 WP_20140618_008
Lopuksi uskaltauduin menemään ulos valmistelemaan leppäklapeja huomista savustusta varten. Yritin ensin kuoria klapit vannesahalla, mutta siitä ei tullut mitään. Tyydyin sitten vanhaan tyyliin naputtelemaan kuoret pois kirveen kanssa. Vannesahaa käytin katkaisemiseen.

This entry was posted in Nauta, Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s