Kana-aprikoosimakkara (kotitekoinen)

Tuli tehtyä pitkästä aikaa makkaraa, viime kerrasta onkin ehtinyt vierähtää jo pian vuosi. Makkaraa tehdessä kannattaa käyttää rasvaisia ruhonosia, koska kuiva makkara ei ole ihmisystävällistä. Tässä reseptissä on käytetty lihana broilerin paistileikettä, joka on broilerin koivista leikattua. Sian kylkisiivut tuovat mehukkuutta.

Kana-aprikoosimakkara:

  • broilerin paistileike 1,8 kg
  • sian kylkisiivu 400 g
  • kuivattuja aprikooseja 200 g
  • sian suolta noin 4 m
  • perunajauho 1 dl

Mausteet:

  • valkoviiniä 2,5 dl, keitetään kokoon kunnes jäljellä n. 0,3 dl
  • hieno merisuola 4 tl
  • sokeri 4 tl
  • mustapippurirouhe 4 tl
  • kuivattu salvia 3 tl
  • kaneli 1/4 tl
  • inkiväärimurska 2 tl
  • sriracha (kukkokastike) 2 rkl
  • tumma soija 2 rkl
  • 1 kpl kanaliemikuutio liuotettuna 2 rkl vettä

WP_20140616_001

Tästä lähdettiin liikkeelle

WP_20140616_002

Lihat myllyllä sekaisin

WP_20140616_003 WP_20140616_004

 

Kasa suolitettua makkaraa

WP_20140616_005 WP_20140616_008 WP_20140616_009

Pitihän sitä paistella pannulla koemaistiaiset.

Mehukkuus hyvä.

Kommentteja mausteista: suolaa 1 tl lisää. Muuten kaikenkaikkiaan hyvä yhdistelmä.

Juhannuksena makkarat pääsevät savustimeen.

 

This entry was posted in Lintu. Bookmark the permalink.

Yksi vastaus artikkeliin: Kana-aprikoosimakkara (kotitekoinen)

  1. Paluuviite: Vieras grilli | Savustus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s