Piknik-paisti vartaassa

Hei vain. Olen taas pelehtinyt takapihalla grillin kanssa.

Valmistin porsaan piknik-paistia vartaassa.

WP_20140601_007WP_20140601_005

Setuppi.

WP_20140601_004

Tilasin ebaysta ihkauuden lämpökellon tähänkin kamiinaan. Lämpötila kannen alla oli paiston aikana 100-175 celsiusastetta (liika tarkkuus ammattitaidon puute).

WP_20140601_016 WP_20140601_012

Sivelin paistia voilla viimeisen puolituntisen aikana tarkoituksena saada paistiin rapea pinta. Ei se tietenkään onnistunut, pinta tuli vain lähinnä kosteaksi. Olisi pitänyt sivellä voita pintaan koko paiston ajan.

WP_20140601_018

Sisälämpötila valmiina 96 C (ylikypsää). Paistoaika kolme tuntia.

WP_20140601_020 WP_20140601_021 WP_20140601_022 WP_20140601_024 WP_20140601_025

Vetäytymisen jälkeen leikattuna.

Paisti oli varsin hyvää piknik-paistiksi. Voittaa 100-0 uunissa valmistetun. Valitettavasti lihana piknik-paisti on hieman rahvaanomaista. Ei Ladakaan Jaquariksi muutu jalopuuratilla.

This entry was posted in Sika. Bookmark the permalink.

2 vastausta artikkeliin: Piknik-paisti vartaassa

  1. Kai Viskari sanoo:

    HK:n piknikpaisti on yrjöttävää liimalihaa, jolla ei ole mitään tekemistä kunnon paistin kanssa. Jos näet vaivaa savustamisen / grillaamisen kanssa, kannattaa hommata paisti, joka on täyttä lihaa oleva kokonainen lihas.

    • R2D2 sanoo:

      Tuo oli Kivikylän piknik-paisti. Ihan syötävää siitä tuli, mutta tottakai paremmista lähtöaineista tulee parempaa sapuskaa. Välillä pitää kokeilla uusia juttuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s