Savustettua naudan entrecotea, porsaan ribsejä ja pekonoituja sieniä + chilipaprikoita

Viikonlopuksi tuli paettua kaupungista maalle savustimen ääreen, savustimen ääressä kun tuo aika vierii niin mukavasti. Savustuksessa oli ollut pitkä tauko, joten päätinkin sitten savustaa/grillata kaiken lauantaina ja sunnuntaina syömäni ravinnon. TIETENKIN.

WP_20140517_006 WP_20140517_010

WP_20140517_004

 

Ensimmäinen savustuspäivä.

 

 

WP_20140517_011 WP_20140517_018

 

Ribsien sisälämpötila lopussa. Savustuksen lopuksi sivelin kahteen kertaan jotakin kaupan valmista bbq-kastiketta ribsien pintaan.

WP_20140517_027 WP_20140517_019 WP_20140517_023 WP_20140517_024 WP_20140517_026

Liha irtoili luusta. Savustuksessa kului aikaa 2-3 tuntia (ehkä, savustajan ajantaju saattaa olla hämärtynyt johtuen virvoitusjuomista). Ribseille implementoitiin normaalit esikäsittelyproseduurit, eli öljyä ja kuivamaustetta pintaan ennen savustusta.

WP_20140518_010

Toinen savustuspäivä

WP_20140518_006

Savustimeen meni pekonoituja sieniä ja chilipaprikoita, naudan entrecotea ja chicken wingsejä.

WP_20140518_009

Savustunut lihaklimppi

WP_20140518_017 WP_20140518_018 WP_20140518_019 WP_20140518_020 WP_20140518_021 WP_20140518_025

Valmista sapuskaa.

Entrecote maustettiin suolalla ja pippurilla ennen savustusta. Sisälämpötila oli 57 astetta pois otettaessa, jonka jälkeen puoli tuntia vetäytymistä foliossa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun savustin entrecotea ja kokemukset olivat erittäin positiivisia. Kyseistä ruhonosaa tulee varmasti tehtyä uudelleenkin.

 

 

This entry was posted in Lisukkeet, Nauta, Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s