Sikaniskaa (sikistä) ja kaalisalaattia

Öögailin televisiota aamulla. FOXilta tuli Goto-Teemun ikioma kokkiohjelma. Kyseinen Teemu on Masterchef voittaja. Uskaltauduin kokeilemaan reseptiä. En olisi uskaltanut ellei Teemu olisi ollut taannoin voittoisa kokkikisassa.

Tein kassleria ja kaalisalaattia mukaillen ohjelman reseptiä. Päätin myös kokeilla kasslerin keittämistä, yleensä haudutan kyseisenlaiset ruhonosat uunissa.

WP_20140405_001 WP_20140405_004 WP_20140405_002 WP_20140405_003

Kassler vedettiin keskeltä katki. Kattilaan kasslerin kanssa heitettiin sipulia, porkkanaa, lihaliemikuutio, suolaa, sokeria ja kuivattua chiliä. Mausteita voi kipata sekaan isolla kouralla, koska ne eivät kuitenkaan imeydy kovin syvälle lihaan.

WP_20140405_005 WP_20140405_006WP_20140405_007

Lihaa keiteltiin reilut kolme tuntia. Kypsyys on hyvä kun haarukalla pystyy helposti ”repimään” lihaa. Lopuksi lihat folioon vetäytymään.

WP_20140405_009 WP_20140405_010

Kaalisalaattiin tuli:

  • porkkana 2 kpl
  • kaali 1/4
  • punasipuli 2 kpl
  • tuore korianteri, 1 nippu

Kastike salaatille:

  • vettä 1 dl
  • omenaviinietikka 1 dl
  • sokeri 0,5 dl
  • suola 1 tl

Vihannekset leikataan siivuiksi. Kastikkeen ainekset kiehautetaan ja kaadetaan kiehuvana vihannesten sekaan. Annetaan maustua ja jäähtyä. Lisätään lopuksi silputtu korianteri.

WP_20140405_011 WP_20140405_008

Glaseerauskastikkeen ainekset sekä korianterin siemenet paahtumassa pannulla.

WP_20140405_012

Glaseerauskastike lihalle:

  • 0.6 dl hunajaa
  • 2 tl paahdettuja korianterin siemeniä
  • 2 tl paahdettuja kuminan siemeniä
  • 1 hienonnettu valkosipulin kynsi
  • 0.5 dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 0.3  kalakastiketta
  • 1 dl osterikastiketta
  • 1 tl seesamöljyä
  • 1 tl cayennepippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua puoli tuntia.

WP_20140405_015 WP_20140405_017

Lopuksi jäähtyny liha pilkotaan mukaviksi biiteiksi ja ruskistetaan pannulla.

WP_20140405_018 WP_20140405_019

Heitetään glaseerauskastike pannulle ja saatetaan kiehumaan. Lisätään ruskistetut lihat ja paistetaan hetki kunnes kastike paksuuntuu.

WP_20140405_024 WP_20140405_025 WP_20140405_027 WP_20140405_023WP_20140405_028

 

Suhtauduin aluksi skeptisesti kaalisalaattiin, koska siihen ei tullut majoneesia. Yllätyin kuitenkin erittäin positiivisesti. Kaalisalaatti oli mukavan kirpeä ja raikas, sekä sopi täydellisesti glaseerauskastikkeen kanssa. Kaalisalaatti tasapainottaa hyvin glaseerauskastikkeen voimakasta makua. Liha onnistui hyvin, eikä keittämisen ja uunissa hauduttamisen välillä ole nähdäkseni suurtakaan eroa maun puolesta.

Pitää tunnustaa, ettei Goto-Teemu turhaan voittanut Masterchefiä.

WP_20140403_004

Kissakin tykkää.

This entry was posted in Lisukkeet, Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s