Kokonaisena grillattua naudan ulkofileetä

Viikonloppuna ilmasto oli suotuisa grillikauden aloittamiseen. Valmistin kokonaisena grillattua naudan ulkofileetä plagioiden suurmestari Tomi Björkin reseptiä.

WP_20140330_001WP_20140330_007

Aluksi lihan pintaan runsaasti öljyä, suolaa ja pippuria. Hifistit olisivat sitoneet lihan narulla tasapaksuksi rullaksi, mutta minua ei huvittanut.

WP_20140330_003 WP_20140330_010

Ahjo tulille ja liha ineen. Pinta paistettiin ensin värikkääksi kuumilla hiilillä.

WP_20140330_011 WP_20140330_013

Seuraavaksi liha siirrettiin kylmälle puolelle ja laitettiin luukku kiinni. Lihaa kypsyteltiin kannen alle 30-60 minuttia (ei muista enää!).

WP_20140330_016 WP_20140330_017

Sisälämpötila oli hieman alle 60 astetta, kun liha otettiin pois. Lihan pinta on sangen houkutteleva.

WP_20140330_019 WP_20140330_020 WP_20140330_021

Jos lihan pinta on houkutteleva, niin on myös sisäosakin!

WP_20140330_002 WP_20140330_018

” Bulgogi-dressing
0,5dl vähäsuolaista soijaa
0,5dl sokeria
0,5dl mirin riisiviinietikkaa
5rkl inkivääriä viipaloituna
5rkl valkosipulia viipaloituna
1rkl kevätsipulia
2rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmista Bulgogidressing: Laita valkosipulit ja inkiväärit kattilaan. Lisää soija ja sokeri. Lämmitä. Lisää paahdetut seesaminsiemenet ja mirin. Keitä n. 5 min kunnes valkosipuli ja inkivääri kypsiä. Viipaloi kevätsipuli ja lisää joukkoon. Laita dressing tarjolle pieniin kulhoihin. ”

Huom, resepti on kopioitu sellaisenaan Tomin keittiö -ohjelman nettisivuilta.

Bulgogi-dressingistä pitää kyllä sanoa, että se on erittäin herkullista. Valmistan varmasti uudelleenkin.

WP_20140330_012

Lisäksi nuudelisalaattia

Pilko salaattiin haluamasi määrät seuraavia rehuja:

  • kiinankaalia
  • paprikaa
  • porkkanaa
  • kurkkua
  • kevätsipulia

Kastikkeeksi seuraavalla suhteella:

  • sitruunamehu 2-3 rkl
  • tumma soija 1 rkl
  • hunaja 1 rkl
  • vapaavalintaista chilikastiketta haluamasi määrä, esim. sriracha, poppamiehen kastikkeita jne..

Kypsennä nuudelit ja huuhtele lopuksi kylmässä vedessä, lisää seesam-öljyä ja sekoita. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, lisää kastiketta haluamasi määrä.

This entry was posted in Nauta. Bookmark the permalink.

4 vastausta artikkeliin: Kokonaisena grillattua naudan ulkofileetä

  1. Paluuviite: Grillikausi alkaa - Sivu 39

  2. Paluuviite: Savustettu porsaan sisäfile ja bulgog -kastike | Savustus

  3. Paluuviite: Persikkasangria, vartaita | Savustus

  4. Paluuviite: Vuoden 2014 liha ja lisuke | Savustus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s