Loimulohta

Iltaa.

Lauantaina setä valmisti loimulohta mustassa peltitynnyrissä.

WP_20140131_002 WP_20140131_003 WP_20140131_005

Käsittelyyn pääsi reilut kaksi kiloa merilohta. Jokaiseen fileen puolikkaaseen siveltiin ruokalusikallinen viskiä, jonka päälle ripoteltiin karkeaa merisuolaa, tilliä, valkopippuria ja hienoa sokeria. Fileet saivat olla yön yli jääkaapissa maustumassa.

WP_20140201_003

Grillin lämmittelyä.

WP_20140201_004 WP_20140201_005 WP_20140201_007WP_20140201_009

Kalat naputeltiin pienillä nauloilla vanerinpalaan ja laitettittiin paistumaan. Ajoittaiset tuulenpuuskat haittasivat paistamista, joten laitoin grillin sivulle lautaa tuulensuojaksi.

WP_20140201_010WP_20140201_011 WP_20140201_017

Lähikuvaa valmiista tavarasta. Loimutuksessa kului aikaa hieman yli kaksi tuntia.

WP_20140201_013 WP_20140201_018

Lähikuvaa. Loimutettu lohi säilyttää mehukkuutensa varsin esimerkillisesti.

WP_20140201_016 WP_20140201_012

Lisukkeena aprikoosichutney ja uunitettuja perunan puolikkaita.

Yhteenvetona todettakoon, että lohi oli erittäin hyvää, kuten loimulohen kuuluukiin olla. Lämpötilan hallinta aiheutti pieniä ongelmia johtuen turbulenttisista ilmavirtauksista maapallon ilmakehässä. Tuulensuojan asettaminen grillin sivulle auttoi asiaan. Grillihiilien ja klapien yhteyskäyttö polttoaineena saattaisi tehdä lämpötilan hallinnan ennustettavammaksi, näin hypoteettisena testaamattomana kehitysideana mainittakoon.

Loppu.

This entry was posted in Kala/merenelävät. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s