Vuoden 2013 liha ja lisuke

On taas (jälleen?) tullut aika valita vuoden liha ja lisuke. Vuonna 2013 lihaa on valmistettu useilla eri metodeilla; vartaassa, grillaamalla, savustamalla, paistinpannulla ja uunissa. Itselleni uusi tuttavuus on ollut vartaan käyttäminen lihan paistamiseen. Myös vuoden lihaksi valikoitui vartaassa valmistettu porsaan laparulla. Peruste valinnalle oli se, että lihan maku oli yksinkertaisesti paras kaikista vuonna 2013 valmistamistani lihoista. Liha oli erittäin mehukas ja murea. Onnistumisen syyksi olen analysoinut hyvän raaka-aineen ja valmistustavan. Vartaassa valmistaminen pitää lihan mehukkaana, koska lihasta ulos valuvat nesteet eivät tipu pois, vaan jäävät pyörimisen seurauksena lihan pinnalle kosteuttamaan sitä.

Vuoden lisuke on itämainen kastike. Kastike on maultaan erittäin maukas ja monivivahteinen sekä yksinkertainen valmistaa, se sopii hyvin glaseeraukseen ja kastikkeeksi melkein lihalle kuin lihalle. Hyväksi havaitsemiani yhdistelmiä kastikkeen kansssa ovat olleet possun noisetit, broilerin wingsit ja tietysti vanhat kunnon ribsit.

Hyvää vuoden vaihdetta. Olkoon voima kanssanne.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s