Äärimmäisen murea paahtopaisti

Jouluna pitää syödä myös naudan paahtopaistia. Tämä resepti tekee lihasta mehukasta ja takuumureaa. Marinadissa käytetty papaija ja balsamico mureuttavat lihaa tehokkaasti.

WP_20131223_008 WP_20131223_010

Paistia marinoitiin vuorokausi jääkaapissa ennen paistamista.

  • hieno merisuola 3 tl
  • balsamico 2 rkl
  • oliiviöljy 4 rkl
  • hienoksi silputtu papaija n. 1 dl

Ainekset sekaisin ja pussiin paistin kanssa vuorokaudeksi.

WP_20131224_001

 

Lihan pinta ruskistettiin öljyssä ja voissa ennen uunittamista.

WP_20131224_003 WP_20131224_004

 

Liha otettuna pois uunista. Lihaa paistettiin 150 asteessa hieman yli tunti kunnes sisälämpötila oli 62 astetta. Rehellisesti sanoen tarkoitus oli ottaa liha pois uunista 57 asteessa, mutta erilaisten muuttujien takia se pääsi olemaan hieman liian pitkään uunissa. Lihan annettiin vetäytyä foliossa tunti ennen leikkaamista.

WP_20131224_005 WP_20131224_006 WP_20131224_007 WP_20131224_009

Leikattua lihaa punaviinikastikkeen kera. Korkealuokkaista mureutta.

 

 

This entry was posted in Nauta. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s