Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto

Jatkan näitä harhaoppisia hommiani, ja teen taas ruokaa sähköliedellä…

Kaikenkattavat rakennusmääräykset voisivat vaihteeksi olla hyödyksi, ja säätää jokaiseen keittiöön pakolliseksi varusteeksi BBQ-smokerin. Jotakin tällaista:

Onneksi en ole itsenäisen Suomen diktaattori… Vaikka tokihan se ajatuksena jokaisen miehen egoa varsin voimakkaasti hiveleekin.. HEH HEH

Asiaan! Ruokaa paistettiin ja sen jälkeen syötiin.

Syötävä ruoka oli suikaloitua naudan entrecotea teriyaki-kastikkeessa, salaattia ja paistettua perunaa ja porkkanaa Kastikkeen resepti löytyy täältä: https://savustus.wordpress.com/2013/12/03/rnd-sotkuja/
Tällä kertaa muokkasin hieman reseptiä ja vaihdoin tumman soijan Pirkka Teriyaki-kastikkeeseen sekä vähensin sokerin määrää puoleen. Lopputulos oli huonompi, pysykää alkuperäisessä reseptissä.

Esille otetaan vanha kunnon VALURAUTAINEN:
(ruotsalaista laatutyötä, paistaessani voin aistia kuinka ruotsalaisesta viikinkiaikaisesta jylhästä maaperästä louhittu rautamalmi on kulkenut läpi tuon kuuman ja hienostuneen teräksenvalmistusprosessin aina lopputuotteeksi hellani päälle)

WP_20131206_002

WP_20131206_004

Siellä valkosipulit

WP_20131206_005WP_20131206_010

Ja rehut perään.

  • Peruna, keskikokoinen-iso, 2 kpl
  • Porkkana 1 kpl
  • Valkosipulinkynsi 3 kpl
  • Ruokaöljy 6 rkl
  • Suola 0,5 tl
  • Viinietikka 3 rkl

Suikaloi perunat ja porkkanat. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää öljy, valkosipuli ja suola, paista hetki. Lisää peruna ja porkkana, paista 3-5 min. Lisää etikka, sekoita ja syö.

WP_20131206_003

Teriyaki-kastikkeen ainekset

WP_20131206_007 WP_20131206_008

Lihat paistettuina

Lihasuikaleet paistettiin ruokaöljyn ja voin seoksessa. Paiston loppuvaiheessa kastikkeen ainekset kaadettiin lihojen sekaan pannulle ja kiehautettiin kokoon. Huom, pannun tulee olla kuuma, jotta kastike kiehahtaa tarpeeksi agressiivisesti.

WP_20131206_009 WP_20131206_012

Väri on kohdallaan. Hyvää oli jälleen kerran, tosin kastike olisi voinut olla parempi (vaikkei nytkään huono ollut).

This entry was posted in Lisukkeet, Nauta. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s