Naudan ribsejä ja coleslaw

Lauantaina savustin naudan ribsejä ja broilerin koipia. Kyytipojaksi tein coleslaw-salaattia ja bbq-kastiketta. Lihojen valmistukseen päätin kokeilun vuoksi soveltaa ensin keittämistä ja sen jälkeen savustamista.

WP_20130913_002 WP_20130914_005 WP_20130914_007

Lihoissa oli kohtuullinen kerros läskiä, jonka poistin veitsellä.

WP_20130914_008 WP_20130914_010

Lihoja keitettiin kaksi tuntia, jonka jälkeen ne valeltiin öljyllä päällystettiin grillimausteella.

WP_20130914_009 WP_20130914_011

Bbq-kastike valmistui kuvissa olevista aineksista. Kastiketta keitettiin 10 minuuttia. Alla resepti:

  • ketsuppi 1,5 dl
  • omenaviinietikka 0,5 dl
  • fariinisokeri 4 rkl
  • sriracha-kastike 2 rkl
  • juustokumina 1 tl
  • paprikajauhe 1 tl
  • merisuola 1 tl
  • mustapippurirouhe 1 tl

WP_20130914_012 WP_20130914_014

WP_20130914_017 WP_20130914_023 WP_20130914_019 WP_20130914_020

Sivelin ribsejä yllä mainitulla bbq-kastikkeella savustuksen viimeisen puolituntisen aikana. Ribsit olivat keittämisen jälkeen savustimessa 3 h ja kanankoivet 2 h.

WP_20130914_016 WP_20130914_027WP_20130914_025 WP_20130914_033

Tämän näköistä lihaa tällä kertaa. Kun vertaa uunissa paistettuja ja savustamalla valmistettuja kanankoipia, niin pitää todeta että lihan mehukkuus ja mureus ovat aivan eri luokkaa savustamalla valmistetuissa. Ribsit eivät olleet aivan sitä mitä halusin, olisin toivonut lihan olevan mureampaa. Ilmeisesti niitä olisi pitänyt keittää tunti tai kaksi pidempään ennen savustusta. Toki ribsit olivat täysin syömäkelpoisia, mutta omat kriteerini ovat korkealla lihan suhteen. Coleslaw oli helppo valmistaa ja hyvän makuinen.

Coleslaw:

  • Kaali n. 1 kg
  • Porkkana 2 kpl
  • Sipuli 2 kpl
  • Punainen ja vihreä paprika
  • Majoneesi 1 prk
  • Ranskankerma 1 prk
  • Omenaviinietikka 3 rkl
  • Dijon kokojyväsinappi 2 rkl
  • Sokeri 3 rkl
  • Merisuola 1 rkl
  • Valkosipulijauhe 2 tl

Kastikkeen ainemäärät ovat muistinvaraisia arvioita, joten kannattaa edetä oman maun mukaan. Vihannekset suikaloidaan ja kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Voila.

This entry was posted in Lisukkeet, Nauta. Bookmark the permalink.

2 vastausta artikkeliin: Naudan ribsejä ja coleslaw

  1. Paluuviite: Possun lapanen | Savustus

  2. Paluuviite: Savustettua naudan rintaa (brisket) ja sian kylkeä, savustus | Savustus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s