Kokonaisena savustettu possun sisäfile

Näin arki-illan iloksi savustin possun sisäfilettä. Possun sisäfile on nopea savustaa ja se soveltuu hyvin laitettavaksi silloin kun aikaa ei ole tarpeeksi kunnollisten savustustoimenpiteiden toteuttamiseen.

WP_20130813_001WP_20130813_002

 

Mausteeksi hieroin ensin pintaan chipotle-tabascoa, jonka jälkeen kyllästin fileen kuivamausteella. Kuivamausteeseen tuli valmista pihvimaustetta suoraan purkista, hieman kanelia, oreganoa, salviaa ja kuminan siemeniä. File sai maustua tunnin ennen savustusta.

WP_20130813_004 WP_20130813_003

 

Valmis filee. Paistoaika oli 30-60 min keskikuumalla grillillä. Savu tuotettiin lepällä. Fileen sisälämpötila n. 65 astetta. File käärittiin puoleksi tunniksi folioon ja sanomalehteen vetäytymään ennen leikkaamista.

WP_20130813_010 WP_20130813_013

 

Leikattua lihaa. Sisäfileen valmistaminen savustamalla on hieman vähemmän käytetty menetelmä, mutta silti kokeilemisen arvoinen. Liha oli onnistunut ja mehut olivat hyvin tallessa. Sisäfile on yleisesti ottaen helppo liha valmistaa, kunhan muistaa ettei tee siitä ylikypsää (kuivuminen).

This entry was posted in Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s