Porsaan ribsejä itämaisessa kastikkeessa (+pastasalaatti)

Päivää arvon lihanhimoiset lukijat. Minut kutsuttiin viikonloppuna valmistamaan lihaa korkea-arvoisiin puutarhajuhliin, nimittäin pankinjohtajan juhliin. Tästä kunniasta en luonnollisestikaan voinut kieltäytyä, olivathan juhlien vieraat aitoja siniverisiä ja muita paikkakunnan silmäätekeviä. Tarjoiluiksi näille aatelisille ja vaikutuvaltaisille henkilöille valmistin 6 kilogrammaa (SI-yksikkö) porsaan grilliluita, eli ribsejä.

WP_20130803_001 WP_20130803_002

Ribsit maustettiin suolalla ja pippuriesoksella, sekä voideltiin ensin öljyllä.

WP_20130803_004 WP_20130803_005 WP_20130803_008

Aikamoinen kulho niitä lopulta olikin. Grilliin mahduttamisessa piti hieman soveltaa. Hiilet heitettiin päinvastaiselle reunalle kuin lihat ja hiilien päälle leppäklapeja antamaan savun makua.

WP_20130803_009

Lihat hieman alle puolivälin krouvissa.

WP_20130803_015 WP_20130803_016 WP_20130803_017

Kypsät lihat joiden pinta on erittäin savustuneen näköinen. Lihat olivat paistumassa noin 3 tuntia.

WP_20130803_018 WP_20130803_019 WP_20130803_022 WP_20130803_024

Kastike ja lihat. Ribsit leikattiin poikki luiden välistä, jonka jälkeen ne kieriteltiin itämaisessa maustekastikkeessa, jonka resepti löytyy täältä. Kastiketta valmistin kolminkertaisen määrän. Suosittelen kokeilemaan kastiketta, sen makumaailma lähenee täydellisyyttä.

WP_20130803_021 WP_20130803_020 WP_20130803_023

Yleiskuvaa pöydästä. Pankinjohtaja vastasi boolin valmistuksesta. Booli sisälsi kaikkein tuoreimpia ja hienoimpia hedelmiä, jotka oli kasvatettu välimeren raikkaiden suolojen läheisyydessä sijaitsevassa kalliolaaksossa. Hedelmät toimitettiin lentorahtina suoraan kotiovelle (pankinjohtajalla on oma henkilökohtainen lentokenttä). Mitä salaattiin tulee, niin se sisälsi erinäisiä salaattianeksia, kuten pastaa, kurkkua, maustekurkkua, pepperoneja, paprikaa, omenaa, punasipulia, sipulia ja kevätsipulia. Salaattiin tuli kastikkeeksi majoneesia, ranskankermaa ja kermaviiliä. Mausteita olivat valkosipulijauhe, sipulijauhe, paprikajauhe, väkevä sinappi, suola, tumma soija, sokeri ja omenaviinietikka. Määrät jokainen saa selvittää kokeilemalla ja omien mieltymystensä mukaan.

WP_20130803_026 WP_20130804_007

Loppusikari ja -etana.

This entry was posted in Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s