Lohta ja aprikoosichutney

Kokeilin grillauskirjasta muutamia uusia reseptejä ja tässä kuvasatoa. Grillasin lohta, jonka lisukkeena tarjottiin aprikoosichutneytä, mango-barbecuekastiketta, perunanyyttiä ja salaattia.

WP_20130713_008 WP_20130713_010

Aprikoosichutney.

WP_20130713_009 WP_20130713_011

Kirjolohifileet. Palat maustettiin merisuolalla, valkopippurilla, tillillä ja paprikajauheella.

WP_20130713_012 WP_20130713_014

Nyyttiä kypsytettiin ensin grillissä puoli tuntia, jonka jälkeen lohet paistettiin samoilla hiilillä. Lohen paistaminen osoittautui hankalaksi ritilän päällä. Lohi takertui ritilään kiinni ja tahtoi hajota murusiksi. Kalalle helpompi valmistustapa lienee paistolevy tai paistinpannu..

WP_20130713_017 WP_20130713_018

Kuvia valmiista sapuskoista. Perunanyytissä tarkoitus oli alunperin käyttää bataatteja, mutta kauppareissulla bataattiasia vain unohtui, joten korvasin ne perunoilla. Nyytissä oli perunoita, vihreitä viinirypäleitä, suolaa, mustapippuria, hieman sitruunamehua, oliiviöljyä, fariinisokeria ja tuoreita salvianlehtiä.

WP_20130713_019

Kuvassa aprikoosichutney ja mango-barbecuekastike.

Aprikoosichutney oli kirpeähkö. Seuraavalla kerralla laitan hieman vähemmän etikkaa ja lisään sokeria antamaan makeutta. Vaikka en tuoreista aprikooseista pidäkkään, niin tämä oli mukavan raikas lisuke. Mango-barbecuekastike oli helppo ja nopea sekä maultaan hyvää keskitasoa.

Aprikoosichutney

  • Oliiviöljy 2 rkl
  • Punasipuli 0,5 kpl pieninä kuutioina
  • Kuivattu aprikoosi karkeasti silputtuna 180 g
  • Tuore inkivääri hienonnettuna 1 rkl
  • Tuore chili 1 kpl hienonnettuna
  • Appelsiinituoremehu 0,6 dl
  • Punaviinietikka 0,6 dl
  • Limettimehu 2 rkl
  • Mausteeksi suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kuullota sipuleita paistinpannussa kunnes läpikuultavia. Lisää aprikoosit, inkivääri ja chili ja paista hetki. Lisää appelsiinimehu ja viinietikka ja kiehauta. Anna poreilla hiljaa kunnes seos paksuuntuu. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä. Lisää lopuksi limettimehu.

Mango-barbecuekastike

  • Ketsuppi 2,4 dl
  • Mangomehu 5 rkl
  • Vaalea siirappi 4 rkl
  • Limettimehu 4 rkl (noin kaksi limettiä)
  • Tuore inkivääri hienonnettuna 2 rkl
  • Merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja nauti.

This entry was posted in Kala/merenelävät, Lisukkeet. Bookmark the permalink.

Yksi vastaus artikkeliin: Lohta ja aprikoosichutney

  1. Paluuviite: Loimulohta | Savustus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s