Varraspossu (kassler)

Ahjon varraslaitetta tuli viikonloppuna koeajettua. Varrastin noin 2 kg kasslerin. Marinoin lihaa ensin yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen oli grand de finalen vuoro eli paahtamisen vartaassa. Marinaadin reseptin plagion Tomin keittiö -kokkiohjelmasta. http://www.jimtv.fi/ohjelmat/tomin-keitti%C3%B6/etusivu//node/464758

”CHAR SIEW ”- POSSUA eli GRILLATTUA POSSUA KIINALAISITTAIN

1 kg possun kassleria
2 ½ dl hoisin kastiketta
1 ½ dl hunajaa
3 rkl soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 tl mustapippuria
2 tl kanelia
ripaus suolaa

Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita hoisinkastike, hunaja, soija ja valkoviini sekä mausteet hyvin keskenään. Leikkaa possu keskeltä pitkittäin kahteen osaan ja pyörittele palat kunnolla marinaadissa. Anna marinoitua 3 tuntia. Paista 200 asteessa uunissa liha ritilälevyn päällä noin 45 minuutin ajan. Leikkaa lihasta siivuja ja sekoita pohjalla ollut marinadi vielä lihan päälle paksuksi glaseerauseksi.”

Resepti on kopioitu suoraan yllä olevan linkin takaa. Jos aiot soveltaa reseptiä, niin huomaa että 45 minuutin paistoaika on todennäköisesti liian lyhyt kasslerille. Sopiva paistoaika on lähempänä 3-4 tuntia. Itse en leikannut lihaa keskeltä kahtia, koska paahdoin sen vartaassa.

WP_20130628_001 WP_20130628_002

WP_20130629_001 WP_20130629_002

Liha vartaassa. Sidoin lihan tiiviimmäksi klimpiksi kalastajanlangalla, jotta kypsyminen olisi tasaista.

WP_20130629_004 WP_20130629_005 WP_20130629_008 WP_20130629_009

Kuvaa grillistä ja vartaasta.

WP_20130629_013 WP_20130629_017

WP_20130629_015 WP_20130629_020

Lihaa paistettiin noin 3 h, jonka jälkeen sisälämpötila oli kohonnut 84 celsiukseen. Lihan pintaan siveltiin myös marinaadia viimeisen puolituntisen aikana. Lopuksi liha kiedottiin puoleksi tunniksi vetäytymään folioon.

WP_20130629_021 WP_20130629_022WP_20130629_023

Kuvaa viipaloidusta lihasta. Koostumus oli mehuista ja murea. Jopa äitini, joka ei ole ”läskilihojen” suurin ystävä, piti siitä.

Koska marinaadi oli miedon makuinen, jäi liha kaipaamaan ehkä hieman lisää suolaa ja potkua. Tosin, marinaadin resepti on tarkoitettu puolta pienemmille lihanpaloille, eikä se luonnollisestikkaa ehdi imeytyä vuorokaudessa sisälle näin suureen lihanpalaan. Joka tapauksessa, lihan pinnassa oli hyviä makuelämyksiä, vaikka sisälle jäi kaipaamaan lisää suolaa.

This entry was posted in Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s