Juhannusgrillailua Ahjolla (ribsejä itämaisessa kastikkeessa)

Ahjo tuli hiukan juhannusta ennen valmiiksi, ja koeajo suoritettiin torstaina pienen grillailun merkeissä. Eli Ahjo, tuo hiiligrillien Mercedes, on uusin tulokas takapihalle. Ahjo koostuu teräksestä ja peltitynnyristä, joka takaa riittävän reservin isompiinkin grillikemuihin. Lisäoptiona Ahjoon pystyy kiinnittämään myös vartaan. Ahjosta tulee esittelyä laitteisto -sivulle kunhan saan sen ensin maalailtua.

Menu koostui ihan perusseteistä, kuten kanankoivista, ribseistä, maissista yms.

WP_20130620_001

Ribsit maustettiin aivan perussettingeillä, eli suolaa ja mustapippuria päälle. Kanankoivet ja rintafileet maustoin jollakin randomilla kuivamausteseoksella (niiden reseptejä on netti pullollaan).

WP_20130620_008 WP_20130620_009

Kuvaa keittiöstä.

WP_20130620_003 WP_20130620_005

Samaan aikaan Ahjo tulille. Heitin hiilloksen reunalle yhden koivupalikan antamaan vienoa savun makua lihoille.

WP_20130620_007 WP_20130620_010

Lihat sisään ja kansi kiinni. Tuli tehtiin vain grillin toiseen reunaan ja lihat laitettiin hiilettömälle puolelle. Näin lihaa voidaan kypsentää epäsuoralla tulella, joka on hitaampi kypsytystapa kuin suoraan hiilien päällä tapahtuva.

WP_20130620_013 WP_20130620_012

WP_20130620_014

Kuvaa valmiista ruoasta. Kanoja sudittiin viimeisen grillausvartin aikana hapanimeläkastikkeela. Lihat olivat paistumassa 1-1,5 h ja ne käännettiin noin puolivälissä paistoaikaa.

WP_20130620_017 WP_20130620_020

Ribsit leikattiin luiden välistä poikki ja pyöriteltiin sitten itämaistyyppisessä kastikkeessa, jonka resepti tulee tässä:

  • Paahdettuja maapähkinöitä rouhittuna 5 rkl
  • Kevätsipuleita karkeasti silputtuna 4 rkl
  • Hoisin-kastike 4 rkl
  • Soijakastike 4 rkl
  • Riisiviinietikka 4 rkl
  • Seesamöljy 3 rkl
  • Srirachaa 2 rkl (aasialainen maustekastike, löytyy esim. city-marketeista tai aasialaisista kaupoista)
  • Tuore inkivääri kuorittuna ja hienonnettuna 2 rkl

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa. Kastike sopii mainiosti myös esim. wingsejen kanssa. Ja kyl o makkuu!

WP_20130620_019 WP_20130620_021 WP_20130620_023

Muutama yleiskuva loppuun pöydän antimista.

This entry was posted in Kastikkeet, Sika. Bookmark the permalink.

5 vastausta artikkeliin: Juhannusgrillailua Ahjolla (ribsejä itämaisessa kastikkeessa)

  1. Paluuviite: Grillikausi alkaa - Sivu 37

  2. Rikun sanoo:

    Hieno laitos, taitaa olla inspiraatiota haettu UDS:stä ja Big Barrel Smokereista🙂

    Oliko ongelmia saada toi tynnyri sisältä puhtaaksi / poltetuksi ennen rakentelua, ilmeisesti öljyä sisältänyt aiemmin? Ite poltin yhden tynnyrin kanssa savustimeksi, mutta ei sitä meinannu saada millään tarpeeks kuumaksi, lopuksi kävin toholla läpi koko tynnyrin.

  3. Paluuviite: Porsaan ribsejä itämaisessa kastikkeessa (+pastasalaatti) | Savustus

  4. Paluuviite: Vuoden 2013 liha ja lisuke | Savustus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s