Kasslerin savustus 1, lihan valmistelu

Nyt kun olen valmistunut insinööriksi, niin sen kunniaksi on hyvä savustaa hieman lihaa. Kävin hakemassa Kivikylän Kotipalvaamon tehtaanmyymälästä lapista 7 kilogrammaa (SI-yksikkö) lihaa. Tämä kaikki on tarkoitus savustaa ja tarjoilla juhlissa (juhlapaikka on jääköön salaisuudeksi, muuten olisitte heti kärkkymässä).

SavedPicture-2013523221322.jpg SavedPicture-2013523221344.jpg

SavedPicture-2013523221316.jpg

Sian niskat sivallellaan kuivamausteseoksella. Tähän rubiin tuli:

  • Paprikajauhetta 8 rkl
  • Valkosipulijauhetta 4 rkl
  • Tummaa sokeria 6 rkl
  • Rouhittua mustapippuria 5 rkl
  • Kuminaa 4 rkl
  • Oreganoa 3 rkl
  • Salviaa 3 rkl
  • Cayennepippuria 1-2 rkl (maun mukaan)
  • Laakerinlehtiä murskattuna 6 kpl
  • Kanelijauhe 2-3 tl

SavedPicture-2013523221353.jpg SavedPicture-201352322140.jpg SavedPicture-201352322147.jpg

Ensin Turun sinappia sikojen pintaan ja perään kuivamauste.

Lihanpalat laitettiin yöksi jääkaappiin maustumaan.

This entry was posted in Sika. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s