Kasslerin savustus 1, lihan valmistelu

Nyt kun olen valmistunut insinööriksi, niin sen kunniaksi on hyvä savustaa hieman lihaa. Kävin hakemassa Kivikylän Kotipalvaamon tehtaanmyymälästä lapista 7 kilogrammaa (SI-yksikkö) lihaa. Tämä kaikki on tarkoitus savustaa ja tarjoilla juhlissa (juhlapaikka on jääköön salaisuudeksi, muuten olisitte heti kärkkymässä).

SavedPicture-2013523221322.jpg SavedPicture-2013523221344.jpg

SavedPicture-2013523221316.jpg

Sian niskat sivallellaan kuivamausteseoksella. Tähän rubiin tuli:

  • Paprikajauhetta 8 rkl
  • Valkosipulijauhetta 4 rkl
  • Tummaa sokeria 6 rkl
  • Rouhittua mustapippuria 5 rkl
  • Kuminaa 4 rkl
  • Oreganoa 3 rkl
  • Salviaa 3 rkl
  • Cayennepippuria 1-2 rkl (maun mukaan)
  • Laakerinlehtiä murskattuna 6 kpl
  • Kanelijauhe 2-3 tl

SavedPicture-2013523221353.jpg SavedPicture-201352322140.jpg SavedPicture-201352322147.jpg

Ensin Turun sinappia sikojen pintaan ja perään kuivamauste.

Lihanpalat laitettiin yöksi jääkaappiin maustumaan.

Advertisements
Kategoria(t): Sika. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s