Savustusaikoja ja -lämpötiloja

Alla taulukko savustus- ja sisälämpötiloista erilaisille lihoille. Taulukon tiedot ovat peräisiin tältä sivustolta: http://www.smoking-meat.com/smoking-times-and-temperatures-chart.

Liha Savustus-
lämpötila
Ohjeellinen
paistoaika
Sisälämpötila
valmiina
Naudan rinta (viipaloitu) 107 °C 3 h/kg 88 °C
Naudan rinta (vedetty) 107 °C 3 h/kg 93 °C
Naudan ribsit 107 °C 3-4 hrs 80 °C
Porsaan lapa/etuselkä (viipaloitu) 107 °C 3 h/kg 82 °C
Porsaan lapa/etuselkä (vedetty) 107 °C 3 h/kg 96 °C
Kana, kokonainen 120 °C 4 h 74 °C
Kanankoivet 120 °C 1.5 h 74 °C
Kana, puolikas 120 °C 3 h 74 °C
Kalkkuna, kokonainen 115 °C 6.5 h 74 °C
Kalkkunan koipi 120 °C 4 h 74 °C
Kalkkunan siipi 107 °C 2.5 h 74 °C
Kalkkunan rinta luulla 240°F 4-6 h 74 °C
Lihamureke 120-150 °C 3 h 71 °C
Lihapullat (5 senttiset) 107 °C 1 h 71 °C
Spare Ribs* 107-115 °C 6-7 h Liha irtoaa luusta
Baby Back Ribs** 107-115 °C 5-6 h Liha irtoaa luusta
Savustettu maissi 107 °C 1.5 – 2 h
Savustetut perunat 107 °C 2 – 2.5 h

*Porsaan ribsit, leikattu alempaa

** Porsaan ribsit, leikattu ylempää

This entry was posted in Tiedonjyväset. Bookmark the permalink.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s